🛒 Υλικά
▪ 1300γρ. γκάμον
▪ 2 πορτοκάλια με τη φλούδα τους
▪ 1 λεμόνι μόνο τη φλούδα του
▪ 2 φύλλα δάφνης
▪ 1 ξυλάκι κανέλας
▪ 4 γαρύφαλλα
▪ 1 κομπόστα ανανά
▪ 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
🥣 Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γκάμον για 6-8 ώρες σε νερό από το βράδυ. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γκάμον και το καλύπτουμε με νερό μαζί με το χυμό από τα πορτοκάλια και τη φλούδα τους (κομμένη με μαχαίρι, όχι τριμένη) και επιπλέον όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά. Το βάζουμε στη φωτιά και ψήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Όταν ψηθεί το βγάζουμε και αφαιρούμε το δύχτι του και το χαράζουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα ή ρόμβους επιφανειακά και καρφώνουμε σε διάφορα σημεία του γαρίφαλα.
2. Περιχύνουμε το γκάμον με το ζουμί του ανανά κομπόστα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Από πάνω βάζουμε 3-4 ροδέλες ανανά και ψήνουμε ασκέπαστο σε δυνατό φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κατα διαστημάτα το περιχύνουμε με το χυμό του ανανά που υπάρχει στο ταψί μας.
3. Όταν ψηθεί και αφού κρυώσει λίγο, αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και το κόβουμε σε λεπτές φέττες και το βάζουμε σε πιατέλα, διακοσμούμε με τις ψημένες φέττες ανανά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ξεκινήστε την παραγγελία σας επιλέγοντας κάποια διαθέσιμη ημερομηνία και ώρα παράδοσης. Από τη στιγμή που θα επιλέξετε, θα δεσμευθεί για 60 λεπτά ώστε να υποβάλετε την παραγγελίας σας. Με την λήξη των 60 λεπτών μπορείτε να ανανεώσετε τον διαθέσιμο χρόνο σας ή μπορείτε να επιλέξετε νέα διαθέσιμη ημερομηνία και ώρα παράδοσης.
Θέλετε να ανανεώσουμε την δεσμευμένη ημερομηνία και ώρα γα άλλα 60 λεπτά;